Ce stiluri de amenajare interioara sa abordam?

: 04, 04, 2018, 4:03 pm 1164 vizite
Amenajarea interioara a unei case trebuie sa aiba in vedere in primul rand dorintele proprietarului in materie de design, paleta de culori folosita precum si viziunea acestuia de a transpune un proiect intr-un spatiu dat.
Inainte de renovarea oricarui spatiu, amenajarea interioara inseamna frumusetea discutiilor despre viitoarele culori a stilului abordat precum si al sentimentului pe care il ai atunci cand totul decurge conform planului.
Insa lucrarile de amenajare nu se opresc aici continuand pana la diverse calcule si masuratori luate si adaptate dimensiunilor fiecarui camin in parte.
Fie ca ne dorim o decorare a unei singure camere sau a intregii case, prima intrebare care ne vine in minte este: “Eu ce stil de design interior sa abordez?”, avand dorinta de a crea un spatiu care sa se potriveasca cu stilul personal de viata si totodata cu preocuparile sau preferintele familiei.
Specialistii ne recomanda sa alegem un stil de design interior unde sa ne simtim cat mai relaxati posibil, pentru ca timpul petrecut acasa sa reprezinte o adevarata placere pentru toti membrii familiei.
Vei avea nevoie sa urmaresti si sa acorzi atentie fiecarui aspect, totul incepand cu proiectarea casei, iar mai apoi cu stabilirea dimensiunii ferestrelor, a mobilei si a tuturor obiectelor prezente in incapere.
Odata cu definirea stilului camerelor vei avea nevoie sa iti asiguri confortul vizual dar si siguranta mobilei pe care o vei alege.
In cele ce urmeaza voi prezenta cateva stiluri principale de design interior.
Stilul Tradițional
Abordarea unui astfel de stil are in vedere obtinerea unui spatiu confortabil, asezat dar in acelasi timp elegant si luxuriant.
Elementele care se vor distinge intr-un asemenea cadru vor fi reprezentate de formele fin scultate in lemn masiv, linii gratioase, dar si mobilierul robust accesorizat cu obiecte artizanale
Aici vom remarca o canapea eleganta si impunatoare cu perne moi, pereti decorati cu diverse decoratiuni inramate cat si perdele confectionate din tesaturi care sa se distinga prin armonia și bunul gust al croielii.
Stilul modern
Acest stil se remarca prin spatii deschise, aerisite cat si prin linii drept trasate care includ elemente functionale in forme distincte geometrice, realizate din materiale precum sticla sau cromul.
Stilul modern se naste din arta moderna, si poate fi reprezentat de o pictura impresionanta sau abstracta, sau de piesele de mobilier prezentate a fi drept simpliste sau chiar minimaliste.
Stilul rustic
Stilul rustic surprinde prin simplitatea lui precum si a legaturii stranse cu natura.
Textilele tesute, obiectele handmade realizate din materiale naturale, precum si mobilierul rustic din lemn sunt doar unele din obiectele ce definesc acest spatiu .
Mobilierul, pentru ca el da nota intregului decor, il vom putea intalni in acest cadru realizat fie dintr-un lemn vechi fie din piatra alaturi de elemente din ratan, bumbac, lana sau lut.
Stilul rustic inglobeaza diferite obiecte de arta populara, amintiri de familie, colectii vechi sau piese de epoca. Toatea acestea oferind contraste de texturi modele și culori.
Stilul Scandinav
Stilul Scandinav face parte din stilurile mele de amenajari interioare indragite, el reusind sa includa numeroase elemente precum: elemente rustice, moderne, contemporane, etnice minimaliste, retro sau industriale în același timp.
Stilul Scandinav are in vedere alegerea unor piese dominante care sa fie cat mai simpliste, dar si elegante in acelasi timp, pastrandu-le fara alte ornamente pentru a pastra stilul departe de a se demoda.
Paleta cromatica aleasa este una neutra, usoara, simpla si curata, iar lumina reflectata in incepere este foarte importanta pentru un astfel de stil, ea trebuind sa nu fie obturata.
Taguri: amenajari, interioare