Importanța holului de la intrare

: 11, 06, 2018, 11:23 am 1641 vizite
În momentul amenjarii casei, holul de la intrare poate fi ultimul lucru care te preocupa.
Iar acest lucru se întâmpla așa pentru ca multi vad în acesta doar un simplu spatiu de trecere si acces.
Multe persoane neglijeaza holul, considerandu-l doar un simplu culoar de trecere si cam atât.
Datorită faptului ca petrecem timpul în acest spatiu doar pentru a ne îmbraca si eventual verifica geanta, nu acordam prea multa atenție mobilierului sau altor obiecte ce tin de aspectul general.
Lucru total greșit spun specialistii care atrag atenția si spun despre hol ca fiind prima încăpere pe care cei care îți trec pragul o văd si isi formeaza o prima impresie despre casa si implicit despre proprie
Un astfel de spatiu are menirea de a spune atâtea despre tine, cât si despre personalitatea si gusturile tale, lucru pentru care este nevoie sa fie cât mai primitor cu putinta.
Atunci când începi decorarea propriului hol vei avea nevoie sa tii cont de mai multe aspecte precum: utilitate, dimensiune, stil si luminozitate.
Chiar dacă ai nevoie sa stii ca obiectele incorporate trebuie sa isi găsească un rol practic, vei avea nevoie sa creeze o componenta unitara din punct de vedere estetic si practic.
Primul aspect de care trebuie sa tii cont este spatiul disponibil care trebuie amenajat în funcție de dimensiunile lui.
În cazul unui hol ingust este indicat sa nu-l încarci cu mobilier masiv blocand accesul.
Poti opta pentru un decor care sa mareasca vizual precum o oglinda plasata în fata unei deschideri sau vopsirea peretilor intr-o nuanta deschisă, de exemplu alb sau bej deschis etc.
Un hol nu trebuie sa fie nici gol dar nici foarte încărcat ci toate obiectele așezate trebuie sa fie amplasate cu strategie astfel încât sa creeze un echilibru vizual.
Te poti ajuta de mobilier precum sunt dulapurile în culori cât mai deschise cu o adâncime relativ mica pentru a economisi spatiu pe podea.
Un alt sfat este acela de a te extinde cât mai puțin pe orizontală, profitând astfel de spațiul pe verticală. Poti alege sa amplasezi un covor de intrare de culoare deschisă care va crea impresia de loc spatios si primitor.
Holurile, în general, nu dispun de suficienta lumina naturala si asta pentru ca locuinta este construita intr-o așa maniera încât ferestrele sunt amplasate în camerele principale ca living, dormitor, bucătărie etc.
De aceea, holul are nevoie de o lumina cât mai buna care sa mareasca spatiul dar si sa te ajute în momentele când ai nevoie sa iti cauți perechea de chei, de pantofi, sau pur si simplu sa vezi sa-ti legi sireturile, ceea ce pe intuneric pare destul de neplacut sau imposibil de realizat.
Dacă dispui de un hol generos, acesta iti va da posibilitatea de a da frau liber imaginatiei
si de a utiliza diferite piese de mobilier care în mod normal intr-un spatiu ingust nu-si pot gasi utilitatea si locul.
Te poti ajuta de o bancheta sau o canapea pe care sa ai posibilitatea de a te așează ori de câte ori este nevoie.
Poti sa amplasezi diferite plante ornamentale, felinare sau sfeșnice care vor da un efect vizual placut incaperii, precum si o consola mica sau rafturi de depozitare pentru alegerea diferitelor obiecte decorative.
Alte lucruri de care te poti ajuta sunt obiectele precum o rama foto, un vas ornamental sau o mica lampa amplasata intr-un colt al holului.
Taguri: amenajari hol, interior, design